Michiel Verbeek

23 aug

Sidané Pontjodikromo is nog maar 17 jaar (in oktober 18) en staat aan het begin van een proftennis carrière. Hij komt naar de Future van Haren in de week van 27 augustus t/m 2 september. Van de rechtsreeks toegelaten spelers is Sidané de jongste speler en staat op plek 848 op de wereldranglijst.

 

Het gros van de spelers zit tussen de 20 en 28 jaar. Bij de qualifiers zitten veel 18 en 19-jarigen. Sidané is een pupil van trainer/coach Tjerk Bogtstra. Die kennen we als nationaal dubbelkampioen met Paul Haarhuis, als de meest succesvolle Daviscupteam coach, als trainer/coach van Jan Siemerink, Martin Verkerk en Raemon Sluiter, als personal coach bij voetbalclub Heerenveen. Samen met Tom Kempers runt Tjerk zijn eigen tennisacademie. Maar veel Harenaars kennen Tjerk ook nog als eerste teamspeler bij TSH in de jaren 80. Bij het uitkomen van zijn boek Wie durft? heb ik een uitgebreid artikel geschreven over Tjerk. Op de vraag van het boek heeft Sidané Pontjodikromo ‘ik’ geantwoord.

 

 

Om de oud-Groninger Sidané Pontjodikromo een beetje te leren kennen heeft Haren de Krant mij gevraagd om hem op te zoeken op de Future in Rotterdam op maandag 20 augustus 2018. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Ik kwam daar direct een aantal oude bekenden tegen. Toen ruim 2 uur langs de baan om Sidané in actie te zien. Ik kon het niet laten om met pen en papier het spelverloop bij te houden. Na de driesetter ging Sidané eerst even langs de fysio voor massage en daarna heb ik een uitgebreid en openhartig gesprek met hem gehad. Maandagavond het bericht gemaakt en dinsdag gepubliceerd in Haren de Krant: http://www.harendekrant.nl/nieuws/tip-volg-verrichtingen-sidane-pontodikromo-op-harens-toptoernooi/

 

 

Verhuizing van Groningen naar Leersum

Om dagelijks te kunnen trainen op de tennisschool van Tjerk Bogtstra in Doorn is Sidané met zijn moeder van Groningen naar Leersum (vlakbij Doorn) verhuisd. Als jongen van 12 wist hij al dat hij proftennisser wilde worden. In 2017 heeft hij zijn havodiploma aan het Revius Lyceum in Doorn gehaald en heeft daarmee de weg vrijgemaakt om fulltime te gaan tennissen. Eind vorig jaar en begin dit jaar heeft hij de eerste buitenlandse toernooien gespeeld voor punten. Met de Futures toernooien in Nederland is het echte werk begonnen. Er zijn deze zomer 4 Futures in Nederland: Amstelveen, Oldenzaal, Rotterdam en Haren. In Amstelveen haalde Sidané de finale, maar moest genoegen nemen met zilver. In Oldenzaal trof hij in de eerste ronde de eerste geplaatste. In Rotterdam won Sidané z’n eerste ronde in een zware driesetter van Bart Stevens waar een aantal weken eerder nog van verloor.

 

Presentaties van Jacco Eltingh en Tjerk Bogtstra

Tijdens het Future toernooi verzorgen Jacco Eltingh (sinds kort technisch directeur van de KNLTB) en Tjerk Bogstra een paar interessante bijeenkomsten. Op donderdag 30 augustus doet Jacco mee aan de clinic voor kinderen vanaf 14.00 uur. Om 16.30 uur volgt een presentatie ‘5 steps to the  top’ voor tenniscoaches en andere geïnteresseerden. Om 17.30 uur verzorgt Jacco een presentatie voor ondernemers/sponsoren.

Vrijdag 31 augustus is voor Tjerk. Om 16.00 uur wordt hij samen met Sidané Pontjodikromo geïnterviewd over ‘het leven als proftennisser’. Om 17.30 zal Tjerk een presentatie houden voor ondernemers/sponsoren.

Het worden interessante bijeenkomsten voor sportliefhebbers en ondernemende mensen. Mis het niet!

 

 

 

Kwalificatietoernooi

De Future in Haren begint al in het weekeinde van 25 augustus. Omdat ik al een behoorlijke tijd uit de tennisserij ben, ken ik niet veel spelers, maar één naam bij de qualifiers viel mij op: Niels Visker. Dat is de zoon van Alwin Visker, trainer en eigenaar van de Groninger Tennisschool. Alwin ken ik goed uit mijn eigen actieve tennistijd. Ik ga zeker kijken hoe zijn zoon het doet in dit sterke spelersveld.

 

Deze foto komt uit de brochure van De Future Haren en is gemaakt door Jan Maarten Goedkoop.

 

Schema’s bijhouden en informatie over spelers

Wil je weten wie meedoen aan de Future in Haren en wil je straks het speelschema volgen, kijk dan op deze website:

https://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100043502

 

Er zijn belangrijke punten te verdienen in Haren voor de wereldranglijst

 

 

Michiel Verbeek, 23 augustus 2018

Plaats een reactie

* Verplicht

Uw naam *
E-mailadres * (Uw gegevens worden met zorg bewaard en niet gepubliceerd of verstrekt aan derden)
Vertificatiesleutel
Captcha
Neem bovenstaande vertificatiesleutel over *
Bericht *