Michiel Verbeek

27 jan

Woensdag 24 januari 2018 heeft Sander Claassen zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van D66 Haren. Ik ben daar heel blij mee!

 

Sander Claassen is werkzaam als docent aan de afdeling Sport Health and Management van de Hanzehogeschool en hij is als programmamanager Sport Management verbonden aan de Wagner Group in Groningen. Hij heeft lesgegeven bij Sport en Bewegen van het Alfacollege, is bevoegd docent lichamelijke oefening en is gediplomeerd voetbaltrainer/coach. Sander woont in de nieuwe wijk in Haren Noord, is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij stond nummer 5 op de D66 lijst voor de Provinciale Staten in 2015. Als eerste lijstopvolger heeft hij een aantal maanden in Provinciale Staten gezeten ter ziektevervanging van Bianca Kruize.   

 

Twee lijsten

Vanwege de dreigende herindeling is het heel lastig om je als D66 goed voor te bereiden op wat er komen gaat. D66 Haren is voorstander van een zelfstandig Haren, maar het lot van Haren ligt in handen van de Tweede- en Eerste Kamer. Het bestuur van D66 Haren heeft ervoor gekozen om te starten met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen van november 2018. Dat kan een verkiezing worden voor een zelfstandig Haren, maar het kan ook een verkiezing worden voor een nieuwe gemeente Groningen (bestaande uit het huidige Groningen, Haren en Ten Boer). Leden van D66 kunnen zich kandidaat stellen voor de lijst voor een zelfstandig Haren, maar ook voor de lijst van een heringedeelde gemeente Groningen. Er zullen ongetwijfeld leden zijn die voor een van de twee lijsten kiezen, maar er zijn ook vast leden die voor beide lijsten willen gaan.

Sander Claassen kiest voor beide lijsten. Hij wil graag lijsttrekker worden voor een zelfstandig Haren en is ook kandidaat voor de D66 lijst van de heringedeelde gemeente als de Tweede- en Eerste Kamer kiezen voor herindeling.

Het is een goede zaak dat er een nieuwe generatie opstaat in Haren. Als Haren zelfstandig mag blijven is het ook van belang dat er een groep D66’ers klaarstaat om een vernieuwingsslag door te voeren. De politiek in Haren is door de herindelingsdreiging op een aantal terreinen lamgelegd. Zonder veel terugkijken moet er gewerkt worden aan de nieuwe toekomst van Haren. Er staan nog heel veel mooie ambities in Beterr Haren. De samenwerking met partijen, personen en organisaties die voor de herindeling waren kan dan makkelijker worden opgepakt. Dat geldt ook voor de samenwerking in de regio. Sander zal een neutrale positie innemen in de discussie over de herindeling. Hij moet zonder last van het verleden de nieuwe koers kunnen uitzetten in een zelfstandig Haren of hij gaat zich volledig inzetten voor de opvattingen van D66 in de heringedeelde gemeente en zal extra aandacht hebben voor de belangen van Haren en de Harenaars.

Michiel Verbeek, 27 januari 2018

Plaats een reactie

* Verplicht

Uw naam *
E-mailadres * (Uw gegevens worden met zorg bewaard en niet gepubliceerd of verstrekt aan derden)
Vertificatiesleutel
Captcha
Neem bovenstaande vertificatiesleutel over *
Bericht *