Michiel Verbeek

31 mrt

Donderdag 30 maart 2017 ben ik in het kader van de Week van het Geld met 7 basisschoolleerlingen uit Haren op pad geweest naar het event van de GKB in Veenhuizen.

Leerlingen van de basisscholen (groepen 7 en 8) in Haren konden zich opgeven voor een rapworkshop met Yes-R, bekende rapper en televisiepresentator. Veel tijd was er niet voor de opgave. De fans moesten snel zijn. Een van de leerlingen (Noor) had een motivatie ingestuurd met een heel mooi filmpje. Aanvankelijk mochten wij vanuit Haren met 5 leerlingen afreizen naar Veenhuizen, maar het is gelukt op met 7 te gaan, 6 leerlingen van CBS De Borg en 1 leerling van OBS De Wissel. ’s Morgens om 9.30 uur heb ik de 7 leerlingen ontvangen in de burgemeesterskamer op het gemeentehuis in Haren. Behalve de rapworkshop van Yes-R moest ik samen met een van de leerlingen een videoboodschap opnemen over het thema ‘omgaan met geld en aandacht voor financiële educatie’. Ik heb Noor gevraagd om samen met mij de videoboodschap te doen, maar alle kinderen moesten meedenken over de boodschap.

We hebben met elkaar bedacht dat Welmoed heel graag een Hooverboard van €300 wil hebben.

Ik geef aan in de videoboodschap dat Welmoed een internetbedrijf gevonden heeft waar ze de Hooverboard kan kopen. Ze heeft helaas maar €200 op haar bankrekening, maar het internetbedrijf accepteert direct bij aflevering €200 en 4 maanden daarna iedere maand €25. Ik zou dan zeggen: ‘Dat heeft Welmoed goed geregeld’. Nee, zegt Noor dan, dat is helemaal niet goed geregeld. Als Welmoed de eerste maand die €25 niet heeft moet ze de volgende maand veel te veel betalen. Nee, ze moet sparen tot het bedrag dat ze wil uitgeven plus nog een extra bedrag. Welmoed moet doorsparen tot ze €350 heeft en dan kan ze de Hooverboard kopen. Dat was onze boodschap.

Om 11.00 uur gingen we op weg naar Veenhuizen met een busje.

De reis ging sneller dan we dachten. Ruim op tijd waren we in Veenhuizen. Daar zagen de jongens direct leuk vertier.

Om te voorkomen dat er natte voeten gehaald zouden worden snel even een groepsfoto gemaakt voor het gevangenismuseum in Veenhuizen.