Michiel Verbeek

08 jun

Dit bedrijf is gebouwd op 100% vertrouwen in elkaar. Managers zijn er niet. Vergaderen doen ze niet, wel iedere dag even 10 minuten bij elkaar staan om drie vragen door te nemen. 

Wat ging er gisteren goed? Wat ging er gisteren niet goed? En Wat staat er vandaag op de rol? In dit bedrijf worden mijlpalen gevierd. En daar zijn ze niet scheutig mee. Soms drie keer week taart! Functionerings- en beoordelingsgesprekken vinden er niet plaats. Managers zijn er niet. Ze vallen onder een CAO, maar niemand heeft er last van en doet er iets mee. Het salaris is goed. Ligt boven het gemiddelde in de branche. De platte organisatie kent zeer gedeelde verantwoordelijkheden. Een medewerker heeft op een gegeven moment in het vooruitzicht van een grote order een machine aangeschaft van 35.000 euro. Goed uitzoekwerk en direct gekocht. Zonder medeweten van de directeur. Een missie of visie staat niet op papier in een prachtige volzin. Wel staat in de gang een banner met de droom van het bedrijf voor over 5 jaar. Dat is de koers en het kompas van iedereen in het bedrijf. Meer hebben ze niet nodig! 

In 2007 kende dit bedrijf nog een zeer hierarchische structuur met twee directeuren die precies de medewerkers vertelden wat ze moesten doen. Toen Allard Droste dit bedrijf in 2007 kocht vanuit een sterk doorleefde wens om zelfstandig ondernemer te worden, bleek dat het bedrijf zwaar leed onder achterstallig onderhoud en een failliesement leek in zicht. Na het overwinnen van de eerste schok heeft Droste de knop omgezet en is gaan bouwen vanuit een droom en op basis van vertrouwen. En na 10 jaar staat er een florerend bedrijf dat gespecialiseerd is in metalen gevelbedekking. Mooi voorbeeld is de Rotterdamse markthal. 

Allard Droste heeft zijn verhaal opgeschreven in het boek 'Het kan eenvoudig'. Droste dacht als ik een boek schrijf moet het een managementboek bestseller zijn. Dus heeft hij 'bestseller' al op de kaft laten drukken. Aleen moeten nog 10.000 mensen het lezen! Dat gaat lukken. Het is managementboek van het jaar 2017 geworden. De aanpak van het boek past bij Allard Droste. Hij leeft vanuit de gedachte: wie dromen realiseert, wordt gezien!  

Allard Droste hield op 8 juni 2017 een zeer inspirerende lezing op het tweedaagse Web Tomorrow congres. 


Michiel Verbeek, 8 juni 2017

Plaats een reactie

* Verplicht

Uw naam *
E-mailadres * (Uw gegevens worden met zorg bewaard en niet gepubliceerd of verstrekt aan derden)
Vertificatiesleutel
Captcha
Neem bovenstaande vertificatiesleutel over *
Bericht *