Michiel Verbeek

18 feb

Michiel Verbeek

Terugblik op weken 6 en 7 van 5 t/m 18 februari 2018

Hommeles in Den Haag met het aftreden van Halbe Zijlstra en de intrekkingswet Raadgevend Referendum. De voorbereiding op de AVG. Interessante ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie en ruimtelijke ordening. Nieuwbouw Haderaplein. Hugo Camps over Sven. En de jeugdwet.

Lees verder >>

6 feb

Michiel Verbeek

Terugblik op week 5 van 29 januari t/m 4 februari 2018

Mooie bijeenkomst met bewoners van Harener Holt. Veel armoede en schulden deze week. De Groenenberglezing. Groen licht voor ICT en personeelszaken. Een bezoek aan het Noorderpoort. En kennismaking met de huurdersvereniging van Woonborg

Lees verder >>

27 jan

Michiel Verbeek

Terugblik op week 4 van 22 t/m 29 januari 2018

Sander Claassen is kandidaat-lijsttrekker voor D66 in Haren. Mooie voorstelling van De Verleiders over de democratie met een zeer verrassend Gronings slot. Een drukbezochte inloopavond DHE1. De strijd van de VNG voor een goed akkoord met het Rijk. En meer doen tegen armoede en de schuldenproblematiek.

Lees verder >>

21 jan

Michiel Verbeek

Terugblik op week 3 van 15 t/m 21 januari 2018

Een enerverende hoorzitting. Een voedselbos. Onderwijs en jeugdzorg. Een mooie dag met een dierbare vriendengroep. En de Tiny houses

Lees verder >>

14 jan

Michiel Verbeek

Terugblik op week 2 van 8 t/m 14 januari 2018

Het interpellatiedebat. Waarom staan we niet voor de rechter? De schoonheid van het Paterswoldse Meer. Het Grootspark en het Emdapark in Haren Noord. En de twijfel over Shell.

Lees verder >>

31 dec

Michiel Verbeek

Terugblik op week 52 van 25 t/m 31 december 2017

Een Kerstreces biedt goede mogelijkheden om te lezen en om te schrijven. We zijn begonnen aan de Netflixserie Designated Surviver. En daar tussendoor lekker eten, fijn gezelschap, een heuse pubquiz en goede gesprekken.

Lees verder >>

26 dec

Michiel Verbeek

Terugblik op week 51 van 18 t/m 24 december 2017

Het belangrijkste nieuws van week 51 was het vertrek van Mariska Sloot als wethouder in Haren en GVH uit de coalitie. Daardoor sneeuwde de ontwikkeling van het Haderaplein een beetje onder. Mijn filmpje over het Kindpakket is klaar en de Kinderombudsman vindt dat kinderarmoede pas echt goed kan worden aangepakt als er aandacht is voor het hele gezinssysteem.

Lees verder >>

17 dec

Michiel Verbeek

Terugblik op week 50 van 11 t/m 17 december 2017

Aan de slag met zonneparken. Zelf een stroopwafel gemaakt op de Kerstfair. Mooie evaluatie met bewoners van Novo over hun wandelproject. Onze energiecommissaris is ervan overtuigd dat 100% duurzaamheid kan in 2030. Paul Scheffer over de wens van een ordeningsstreven. Doug Jones voor nervositeit bij Donald Trump. De kansen van Quiet. Waarom zou je niet familie kunnen kiezen! En de werkgroepen.

Lees verder >>

10 dec

Michiel Verbeek

Terugblik op week 49 van 4 t/m 10 december 2017

Voor Landgraaf voorlopig geen fusie. De ‘verziekte’ bestuurscultuur. De hoop bij duurzaamheid. Stichting Baasis gaat goed. Haren helpt. En een inspirerende hackethon over armoede.

Lees verder >>

3 dec

Michiel Verbeek

Terugblik op week 48 van 27 november t/m 3 december 2017

Unanieme steun voor het IHP. Nuttig gesprek met de Ouderenbonden. Haren vol energie in de rebound? De problematiek van herindeling wordt naar een nationaal niveau getild. Nazorg Jufferpaddrama. Gastlessen Blockchain.

Lees verder >>

25 nov

Michiel Verbeek

Terugblik op week 45, 46 en 47, van 6 t/m 26 november 2017

Deze week een terugblik op drie weken. Met mooie hoogtepunten: Klimaattop Noord-Nederland, de nieuwe film van Al Gore, het bezoek aan de tennisschool van Tjerk Bogtstra, de uitbreiding van het Kindpakket Haren, het D66 congres in Leeuwarden, mijn videocursus, mijn lessen over Blockchain en de lessen van QNH.

Lees verder >>

5 nov

Michiel Verbeek

Terugblik op de weken 43 en 44 van 23 oktober t/m 5 november 2017

Mooie gesprekken met gebruikers van Wmo-voorzieningen. Een verbijsterende ontdekking over het herindelingsgeloof. De HarenTynaarlose Uitdaging heeft goede zakengedaan. Martijn Aslander is zeer inspirerend. Weer even blockchain. En een mooie tour met nieuwe inwoners.

Lees verder >>

24 okt

Michiel Verbeek

Week 42, 16 t/m 22 oktober 2017

Het dubieuze proces van de herindeling, de nieuwe D66 bewindslieden, de zorgkosten, een leerzaam debat over klimaat en het ‘schiphollen’ moet ophouden!

Lees verder >>

15 okt

Michiel Verbeek

Week 41 en 40, van 1 t/m 15 oktober 2017

Prins Constantijn op het Harens Lyceum. Op bezoek bij de les van digitale geletterdheid. Op bezoek bij de les talentontwikkeling. Voorgelezen bij groep 7/8. Leren over hoogsensitiviteit. En de Bospeutelschool.

Lees verder >>

30 sep

Michiel Verbeek

Week 39, van 25 t/m 31 september 2017

De gemeente Haren zal Jan Louwes enorm missen. Energiearmoede en een grand design voor de verduurzaming van de woningbouw. Emanuel Macron verdient steun voor zijn pleidooi voor een beter Europa. Verbazing over D66 in het debat over het correctief referendum. Een prachtige app voor het overbruggen van een taalbarrière. Een uitzendbureau daagt de gemeente uit. En de Blockchain Futur Trust summit.

Lees verder >>

24 sep

Michiel Verbeek

Week 38, van 18 t/m 24 september 2017

Mooie volle week gehad. Opening park met 43.000 zonnepanelen. Mooie onderwijsberichten. Acteren helpt bij inburgeren. In contact met de buren van NOVO. Onthulling van het Jacoba Omvleepad. Herindelen heeft geen economisch voordeel. Nieuwe keuzes bij jeugdzorg. En hoe gaan we om met de claim van 2 miljard voor verpleeghuizen?

Lees verder >>

17 sep

Michiel Verbeek

Week 37, van 11 t/m 16 september 2017

Lex van Hoefsloot en zijn bedrijf Lightyear werken aan een mooie toekomst voor ons allen. Waarom gaan niet veel meer ouderen wonen als Hestia? René Paas is onder de indruk van de financiële prestaties van Haren. Haren vol Energie krijgt tweede kans. Ken je het concert voor Bangladesh nog?

Lees verder >>

10 sep

Michiel Verbeek

Week 36, van 4 t/m 10 september 2017

De film Jesse portretteert niet echt een inhoudelijke new kid on the block! Sybrand Buma pleit voor meer gemeenschapszin maar zegt niets over concrete politieke uitwerking. Toch leuk om het artikel van de strijd van Haren te zien in de papieren versie van Elseviers Weekblad.

Lees verder >>

2 sep

Michiel Verbeek

Week 35, van 28 t/m 3 september 2017

Veel activiteit op het front van de strijd voor een zelfstandig Haren. Jesse Frederik en de aanpak van schulden en armoede. Onze grasspecialist helpt Feijenoord. En we gaan terug naar twee lokale kranten en weer wat blockchain.

Lees verder >>

27 aug

Michiel Verbeek

Week 34, van 21 t/m 27 augustus 2017

De formatie zal wel gaan lukken, maar een beetje meer openheid had wel gemogen. De kansen van blockchain besproken met Rutger van Zuidam. En de laatste stand van zaken herindeling.

Lees verder >>

22 aug

Michiel Verbeek

Week 33, van 14 t/m 20 augustus 2017

Op bezoek bij een 60-jarig huwelijk is altijd leuk. Op zoek geweest naar buitenlandse voorbeelden van bestuurlijke inrichting. De millennials verdienen aandacht. De haat in Charlotsville. En de noodzaak van een nieuw Kinderpardon.

Lees verder >>

13 aug

Michiel Verbeek

Week 32, van 7 t/m 13 augustus 2017

De week van ‘vuur en razernij’ van Trump, de paniek rondom Fripronil, schrijnende uitkomsten van het onderzoek van Matthew Desmond over huisuitzettingen in de VS, Somalische migranten die uit de boot zijn gegooid door mensensmokkelaars, de Libische migrantengevangenis en het groeiend aantal dakloze jongeren. Maar ook de week dat ik mogelijkheden heb bestudeerd van blockchain. En dan word je weer blij!

Lees verder >>

5 aug

Michiel Verbeek

Week 30 en 31, van 24 juli t/m 6 augustus 2017

De BioTopweek in De Biotoop en het Huttenbouwdorp leverden een mooie start op van de zomervakantie. Genoten van Berlijn. Een mooie uitzending van Zomergasten gezien. Ik zou wel wat meer Leefstraten willen zien. Nieuwe manier om over klimaat te praten. En The Nordic Ciy.

Lees verder >>

24 jul

Michiel Verbeek

Week 28 en 29, van 10 t/m 23 juli 2017

Duurzaamheid met de strijd tegen energieslurpers, Haren vol Energie en Noorden Duurzaam. De nieuwbouw van de Sint Nicolaasschool gaat los. De Verborgen erfenis van klooster Yesse is een mooi boek

Lees verder >>

9 jul

Michiel Verbeek

Week 27, van 3 t/m 9 juli 2017

Afscheid genomen van Nies Gerritsma en Bert Swart. Ronald Plasterk heeft een wetsontwerp over de herindeling in procedure gebracht. Maar ook het Pauperparadijs, passend onderwijs, Onderwijs 2032, de Olloclip, Menno Lanting en een explosief rapport.

Lees verder >>

1 jul

Michiel Verbeek

Week 26, van 26 juni t/m 2 juli 2017

Het overlijden van oud-burgemeester Nies Gerritsma en het overlijden van oud-medewerker van de gemeente Haren en burgemeester van Zuidhorn, Bert Swart. Maar ook de geboorte van Verborgen erfenis van klooster Yesse als romandebuut van Hein Bloemink, een goedkeurende verklaring van de accountant en nieuw onderwijs.

Lees verder >>

29 jun

Michiel Verbeek

Week 25, van 19 t/m 25 juni 2017

Ik heb een bijdrage mogen leveren aan een zinvol seniorencongres. Bestrijding armoede is taai. Sociale teams in gemeenten en huisartsen verstaan elkaar steeds beter en de samenwerking met de strafrechtketen moet jongeren zo snel mogelijk weer op het goede pad zien te krijgen. En het kabinet VVD, CDA, D66 en CU zal er komen.

Lees verder >>

16 jun

Michiel Verbeek

Week 23 en 24, van 5 t/m 18 juni 2017

Web Tomorrow was een fantastische inspiratiebron. Zo ook de gebiedstafel Noorden Duurzaam op De Buitenschool in Glimmen. Zo niet de formatie. Zo wel Oerol.

Lees verder >>

5 jun

Michiel Verbeek

Week 22, van 29 t/m 4 juni 2017

De plannen voor het Grootspark. Nederland is toch een belastingparadijs voor Amerikaanse multinationals. Financiering onderwijshuisvesting staat onder druk. Trump doet alles voor nieuwswaardigheid en Macron reageerde briljant!

Lees verder >>

28 mei

Michiel Verbeek

Week 21, van 22 t/m 28 mei 2017

De formatie. We hadden zoveel meer goed kunnen doen met 110 miljard van een wapendeal. Ajax heeft het Nederlandse voetbal weer een boost gegeven. Energy Academy is het meest duurzame onderwijsgebouw van Europa. Mooi boek gelezen over de levensloop van de mens.

Lees verder >>

20 mei

Michiel Verbeek

Week 20, van 15 t/m 21 mei 2017

Veel duurzaamheid deze week. Een symposium met een ondernemende en prikkelende ambtenaar. Het duurzame nieuwe schoolgebouw van de Sint Nicolaasschool. Een mooi voorbeeld van een duurzame verbouw. De stand van zaken herindeling, een paar mijlpalen en blockchain.

Lees verder >>

14 mei

Michiel Verbeek

Week 19, van 8 t/m 15 mei 2017

De sociale rotonde is uitgebreid met taalmaatjes binnen het Taalhuis en maatjes voor brugklassers via School’s Cool. Grietje Kalfsbeek stopt bij de RIGG. En genoten van Music4All Haren.

Lees verder >>

8 mei

Michiel Verbeek

Week 18, van 1 t/m 7 mei 2017

Op 4 mei hebben we een mooie herdenking gehad in Haren. Diezelfde middag is het CBL officieel in gebruik genomen. Op bezoek bij The Big Building. Een mooie overwinning van Macron en de geplande overwinning die uitbleef.

Lees verder >>

30 apr

Michiel Verbeek

Week 17, van 24 t/m 30 april 2017

Koningsdag gevierd. Interessant bezoek bij Ability. De dubieuze verstrengeling van belangen bij Henry Keizer. Onderzoek naar kwetsbaarheid en het antwoord van Brené Brown. Verder een rustige week

Lees verder >>

23 apr

Michiel Verbeek

Week 16, van 17 t/m 23 april 2017

De Rieshoek krijgt een nieuwe kans. De nieuwbouw Sint Nicolaasschool kost veel geld, maar moet door. Een nieuwe waterpomp bij de Peter Petersenschool. Nieuwe leden Jongerenraad. VNG-commissie. De treitervlogger krijgt eigen rubriek bij het AD. En ik ben voor Emmanuel Macron.

Lees verder >>

17 apr

Michiel Verbeek

Weken 14 en 15, van 3 t/m 16 april 2017

De gemeenteraad van Haren zal moeilijke keuzes moeten maken over de toekomst van de Rieshoek en de nieuwbouw Sint Nicolaasschool. Mooie reünie gehad. Turkije kiest voor meer macht voor Erdogan. En de inburgering van nieuwkomers in Haren werkt voorbeeldig!

Lees verder >>

2 apr

Michiel Verbeek

Week 13, van 27 maart t/m 2 april 2017

Op pad met leerlingen voor financiële educatie. De dialoog over de energietransitie. Onderwijshuisvesting en de plannen aan de Grootslaan.

Lees verder >>

26 mrt

Michiel Verbeek

Week 12, van 20 t/m 26 maart 2017

Duurzaam Coöperatief Ondernemen is populair. Kinderen verdienen frisse en duurzame schoolgebouwen. De begroting van Haren is goedgekeurd door de provincie. De toekomstscenario’s voor de Europese Gemeenschap. Educatieve weken in De Biotoop. En de kabinetsformatie.

Lees verder >>

18 mrt

Michiel Verbeek

Week 11, van 13 t/m 19 maart 2017

De verkiezingen, het inleefprogramma voor statushouders, armoede, de waarschuwing van Dirk Bezemer, de publieke ruimte in Haren-Noord, het belang van de internationale scholen in onze regio en Jacoba.

Lees verder >>

12 mrt

Michiel Verbeek

Week 10, van 6 t/m 12 maart 2017

De Dag van de Lokale Democratie was een groot succes. Serious NL Doet was een groot succes. Het bezoek van de D66 verkiezing bus bij het Harens Lyceum was een groot succes. En we noodzakelijk bijgeleerd over armoede!

Lees verder >>

4 mrt

Michiel Verbeek

Week 9, van 27 februari t/m 5 maart 2017

Haren gaat onderzoek doen naar de behoeften aan jeugdhulp en we gaan de strijd aan tegen kinderarmoede. Van de nood van de aardbevingen is een deugd van bouwactiviteiten te maken. De verkiezingsstrijd is losgebarsten, maar de informatievoorziening laat te wensen over! Wat mooi dat Jan Terlouw zoveel jongeren inspireert!

Lees verder >>

19 feb

Michiel Verbeek

Week 7, van 13 t/m 19 februari 2017

Bezoek in Den Haag. Een beetje saai verkiezingsdebat. Interessante speeddates tussen raadsleden en aanbieders Sociaal Domein. Een verrassende tijdelijke burgemeester in Appingedam en de noodzaak om te praten over het structurele tekort voor mensen met een bijstandsuitkering.

Lees verder >>

12 feb

Michiel Verbeek

Week 6, van 6 t/m 12 februari 2017

De fascinerende docent Hans Rösling is helaas overleden. We zullen z’n colleges missen. Er is een interessante screening van ouderen gestart in Haren. Hoe zit het met de bestuurskracht van de provincie Groningen? De Jongerenraad begint goed op stoom te raken en een duizelingwekkend staaltje dataverzameling.

Lees verder >>

5 feb

Michiel Verbeek

Week 5, van 30 januari t/m 5 februari 2017

Iedere dag worden we geconfronteerd door de gekte van Donald Trump. Rob Wijnberg weet raad. De provincie heeft gesproken over Haren. De Jongerenraad van Haren komt op stoom. Bieuwe Geertsema heeft de argumenten voor het schrappen van de korting Gemeentefonds. En in Frankrijk zijn er interessante alternatieven voor Le Pen.

Lees verder >>

29 jan

Michiel Verbeek

Week 3 en 4, van 16 t/m 29 januari 2017

Veel herindelingsperikelen. Heel veel Donald Trump en een nuttige gedachtewisseling met bijstandsgerechtigden.

Lees verder >>

15 jan

Michiel Verbeek

Week 2, van 9 t/m 15 januari 2017

Deze week en volgende week zeker weer herindelingsnieuws. Haren heeft er een duurzaamheids coöperatie bij. We gaan jongeren van gezinnen met een krappe beurs een beetje helpen. De voorbereiding van de tweede Beachweek in Haren is begonnen. En het was de week van het afscheid van Barack Obama.

Lees verder >>

2 jan

Michiel Verbeek

Mijn doelen en plannen voor 2017

Ik wens iedereen een succesvol, inspirerend, liefdevol en gezond nieuwjaar toe. Mijn eerste week is nog rustig. Daarom op deze plek mijn plannen en doelen voor 2017.

Lees verder >>

27 dec

Michiel Verbeek

Week 50 en 51, van 12 t/m 25 december 2016

Een uniek woonproject. De verhuisplannen van het Harens Lyceum. Talentvolle leerlingen op the Night of the Classics. En wat zou het fijn zijn als er een correctief referendum zou zijn. Publiek vervoer kan mooie ontmoetingen opleveren.

Lees verder >>

11 dec

Michiel Verbeek

Week 49, van 5 t/m 11 december 2016

De week van de eerste bespreking in de raad over het beleidsplan Sociaal Domein, het afscheid van Diederik Samsom, de veroordeling van Geert Wilders, de start van nieuw scholenbeleid, de bestrijding van kinderarmoede en de VNG-commissie Werk en Inkomen.

Lees verder >>

3 dec

Michiel Verbeek

Week 48, van 28 november t/m 4 december 2016

Jan Terlouw van het Redelijk Alternatief heeft mensen geraakt. De herindelingskaravaan gaat na het Kort Geding voort, maar het protest ook. Haren gaat een krant verliezen. Maar er komt wel een mooi plan voor Beschermd wonen en statushouders.

Lees verder >>

27 nov

Michiel Verbeek

Week 47, van 21 t/m 27 november 2016

Het was de week van duurzaamheid, kranige ouderen, bestrijding kinderarmoede en egoloos hulpverlenen

Lees verder >>

20 nov

Michiel Verbeek

Week 45 en 46, van 7 tot 20 november 2016

De gemeenteraad heeft een evenwichtige meerjarenbegroting aangenomen. Het Burgercomité heeft een Kort Geding gevoerd en het college heeft een concept zienswijze gepubliceerd. De gevolgen van Donald Trump in het Witte Huis leveren veel speculaties, analyses en debat op. En een paar leuke familiedagen.

Lees verder >>

5 nov

Michiel Verbeek

Week 43 en 44, van 24 oktober tot 6 november 2016

Gelukkig geen gezondheidsrisico bij de Kinderopvang na asbest vondst. Haren pakt de inburgering van statushouders goed aan. Mooie debatten gezien bij het Maartenscollege. Nieuwe inwoners waren enthousiast over hun nieuwe gemeente en de bustoer. En het Kort Geding tegen de provincie.

Lees verder >>